Ik ben stadsgids in Utrecht. Al jaren. Ik ben opgeleid tot nationaal gids, en dat betekent dat ik ook in andere steden rondleidingen kan verzorgen, maar in Utrecht woon ik al meer dan dertig jaar. Ik gids dus het meest in deze stad. Utrecht heeft genoeg te bieden om u een onvergetelijke stadswandeling te bezorgen!

Als stadsgids moet ik me natuurlijk flink verdiepen in alles wat met Utrecht te maken heeft. Daar zijn mijn heim-weetjes uit voortgekomen. De filmpjes kunt u op deze website vinden. Op 27 oktober 2021 is bovendien mijn boek met heim-weetjes uitgekomen. Daarover vindt u hier meer informatie.

Ik schrijf ook artikelen over psychologie. Verder ben ik eindredacteur. En af en toe begeleid ik een reis.

Lang geleden was ik wetenschappelijk onderzoeker. Dat had ik niet willen missen. Ik heb voor mijn onderzoek gesprekken gevoerd die me de rest van mijn leven zullen bijblijven. Ik ontdekte wel dat het universitaire wereldje mij niet helemaal past. Daarom ben ik na mijn promotie de wetenschapsjournalistiek in gegaan. Tussendoor begeleidde ik af en toe reizen. Ook ging ik aan de slag als stadsgids. Ik vind het heerlijk om mijzelf steeds weer opnieuw uit te vinden. Never a dull moment.

Nieuwsgierig? Boek eens een stadswandeling!